25 anys del CatSalut
  • Imprimeix

Equip d’atenció integral a persones amb malalties avançades al Pius Hospital de Valls

Des de l’any 2014, l’equip d’atenció psicosocial (EAPS) de la Fundació Vilaniu (programa d’Obra Social “La Caixa”) està integrat amb la resta de dispositius assistencials de l’àmbit sociosanitari, i ofereix atenció i suport psicològic a persones amb malalties avançades, als seus familiars i cuidadors, i també als professionals que realitzen les tasques assistencials de seguiment d’aquests pacients.

Es treballa coordinadament amb els dispositius sociosanitaris d’aquests territoris per aportar atenció psicològica, emocional, social i espiritual als pacients en situació de malaltia avançada, amb l’objectiu de millorar la seva adaptació al seu estat de salut.

L’EAPS també dóna cobertura assistencial als familiars i cuidadors d’aquests malalts i, quan és necessari, també dóna suport als professionals que els presten l’atenció sanitària habitual. Aquesta activitat es desenvolupa en l’àmbit del territori de l’Alt Camp, Conca de Barberà i Tarragonès, amb una bona implantació quantitativa, i també amb resultats qualitativament positius.