25 anys del CatSalut
  • Imprimeix

Model d'atenció al part One to one del Parc Taulí

model-atencio-part-one-to-one-parc-tauli-1

El concepte “humanitzar el part” és sinònim d'un procés de cura continuada, segur per a la dona, culturalment acceptable, que comporta l'aplicació de la tecnologia necessària, però sempre amb una perspectiva humana i centrat en la dona.

Una de les actuacions més valorades en relació amb l'atenció humanitzada del part és l'acompanyament continuat “una a una” per una llevadora. Aquest acompanyament promou una atenció individualitzada en què es crea un ambient de seguretat i confiança durant el part. Al Parc Taulí hem estat pioners en el model d'atenció al part One to one, que garanteix l'acompanyament continuat d'una llevadora durant tot el procés del part.

A la Guia de pràctica clínica sobre l'atenció al part normal s'evidencia l'avantatge d'aquest tipus d'acompanyament, ja que aquestes dones tenen una major probabilitat de part vaginal espontani i menor probabilitat de rebre anestèsia regional i de part instrumental o per cesària.

Molts països estan, actualment, realitzant una campanya a favor d'aquest acompanyament, sota el lema “One mother, one midwifery”, un model d'atenció àmpliament implementat en el Servei d'Obstetrícia del Parc Taulí.