25 anys del CatSalut
  • Imprimeix

Centre d’atenció primària Ulldecona (2008)

Centre d’atenció primària Ulldecona (2008)

Condicions ambientals i confort

El nou centre respon a la necessitat d’ampliar l’oferta assistencial per atendre un increment substancial de la població d’Ulldecona com a conseqüència de la immigració, essencialment gent jove.

L'engegada del nou centre ha permès adequar l'espai disponible a les necessitats de la població i els professionals, sobretot en aspectes com :

  • l’àrea d'atenció urgent, molt  ben equipada, en un centre que és lluny de l'hospital,
  • la separació zona de consulta d'adults de la zona pediàtrica,
  • una zona d'estada confortable durant les guàrdies, tant pels professionals com pels tècnics de les ambulàncies,

L’ordenació volumètrica vol integrar l’escala de l’equipament en el futur teixit residencial de baixa densitat i garantir la privacitat dels usuaris del CAP respecte del carrer.

L’edifici respon a una organització tipològica lineal. Totes les sales de consulta mèdica es disposen en bateria orientades a sud-est cap al pati que les separa de la propietat veïna. L’accés funciona com a node de separació i vincle entre l’àrea d’atenció continuada i les sales de consulta de règim més restringit.

Les sales d’espera disposades paral·lelament a la barra de consultes s’organitzen al voltant d’una seqüència de patis, que les il·luminen i ventilen; estructuren així mateix l’espai, repartint les diferents àrees d’atenció i assolint unes immillorables condicions ambientals i de confort.

 

Característica destacada

Condicions ambientals i confort

Projecte

SiO2 arch, SLP + Miba Arq.

Data del projecte

2006

Data de l’obra

2008

Pressupost d’obra

2.578.920 €

Superfície

1.408,25 m2

 

centre-datencio-primaria-ulldecona-1

Fotografia: José Hevia