25 anys del CatSalut
  • Imprimeix

Centre de salut mental d’adults i infantil i juvenil de Les Corts, Barcelona (2010)

Centre de salut mental d’adults i infantil i juvenil de Les Corts, Barcelona (2010)

Integració de serveis de salut mental, d’atenció primària i d’altres serveis per a la gent gran

L’edifici, que acull el Centre de Salut Mental d’Adults Les Corts i el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil Les Corts, gestionats pel Centre d’Higiene Mental Les Corts, i també el Centre d’Atenció Primària Montnegre, es van inaugurar el mes de setembre de 2010. Situat al carrer Montnegre, 21, de Barcelona, es dóna una atenció integral a la salut que ha implicat un canvi estructural important, amb un guany d’espais en relació amb l’anterior ubicació, una millor adequació d’aquests als serveis, i un apropament de l’atenció a la ciutadania.

El centre, situat al barri de Les Corts de Barcelona, ocupa una parcel·la en què tres dels seus costats es troben lliures. Es desenvolupa en dues plantes soterrani, planta baixa, altell i sis plantes. Als soterranis hi trobem l’aparcament, les consultes d’educació sanitària i les dependències del personal; a la planta baixa es resolen els accessos, l’atenció primària i les consultes de pediatria; a la planta altell, s’ubica el club social; les tres primeres plantes allotgen les consultes del CAP; a la quarta planta, els espais comuns de la llar residencial; i, finalment, a les dues últimes plantes, les habitacions per als malalts mentals.

L’edifici es un gran volum blanc que vola en les seves tres cares lliures. En retrocedir la planta baixa i l’altell, el volum superior flota sobre la cantonada.

Aquest efecte s’accentua gràcies a la materialització del volum inferior amb una pell d’u-glass il·luminada, que actua com a llanterna i dramatitza la lleugeresa de la massa blanca superior.

 

Característica destacada

Integració de serveis de salut mental, d’atenció primària i d’altres serveis per a la gent gran

Projecte

Alonso Balaguer, arquitectos asociados

Data del projecte

2008

Data de l’obra

2010

Pressupost d’obra

7.779.637 €

Superfície

8.175,00 m2

 

centre-de-salut-mental-dadults-i-infantil-i-juvenil-les-corts-barcelona-1

Fotografia: Alonso Balaguer, arquitectos asociados