25 anys del CatSalut
  • Imprimeix

Jornada

Jornada 25 anys al servei del Sistema Nacional de Salut de Catalunya

CatSalut25anysEl 14 de desembre s'ha celebrat la jornada 25 Anys al Servei del Sistema Nacional de Salut de Catalunya: Mirem cap al Futur.

En el marc d’aquesta jornada s'ha repassat les principals fites de salut assolides en aquest període i s'ha reflexionat sobre el futur del nostre Sistema Nacional de Salut, al voltant de quatre eixos estratègics: intervenció comunitària i intersectorial, salut mental, serveis en xarxa i participació (ciutadania i professionals).

Intervenció del director en la celebració dels 25 anys del CatSalut

David Elvira

Director del Servei Català de la Salut

Conferència de Sir Harry Burns en la celebració dels 25 anys del CatSalut

Sir Harry Burns

Professor de salut pública de la Universitat de Strathclyde

Premis a les millors experiències

OIGS

25 anys al Servei del Sistema Nacional de Salut de Catalunya. Mirem cap al futur.

 

En el marc de la Jornada s'ha premiat les millors experiències implementades al voltant dels quatre eixos esmentats a través de l’Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya.

 

 

Totes aquestes experiències les podeu consultar a Observatori d’Innovació en Gestió de la Sanitat a Catalunya.

  • Programa de Prescripció Social i Salut Sabadell Sud (PSUSS)”, presentada per Ramón Vilà, Albert Milà, Neus Jurado i Teresa Cinca, de l’Equip d'Atenció Primària Sabadell Sud de l'Institut Català de la Salut. Aquesta experiència es reconeix per la implementació d’un model d’atenció holística i integrada, fomentant el paper de les xarxes socials i els recursos de la comunitat.
  • “Atenció Primària Vallcarca - Sant Gervasi. Oberts a la comunitat”, presentada per Rosario Jiménez i Lluís Gràcia, de l’EBA Vallcarca. Aquesta experiència és innovadora per la implicació de tot l’equip en el treball comunitari i per l’enfocament prioritzat en els grups de població més fràgils.
  • El desenvolupament d'un model d'atenció comunitària en salut mental i addiccions que ha tancat l'hospital psiquiàtric”, presentada per Claudi Camps, Jordi Cid, Margarita de Castro, Cristina Gisbert i Rosa Garcia, de Institut d'Assistència Sanitària. Aquesta experiència és innovadora per la seva aposta per un model comunitari en l’àmbit de la salut mental, a través d’un equip multidisciplinari i amb implicació intersectorial.
  • Equip TAC de Primer la Llar (Housing First) a Barcelona”, presentada per Francesca Asensio i Carme Fortea, del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu, Fundació Sant Pere Claver- SUARA, Ajuntament de Barcelona direcció de persones vulnerables, Sant Joan de Déu Serveis Socials i Pla Director de Salut Mental i Addicions. Aquesta experiència és rellevant ja que suposa un canvi de model en la inserció de població de màxima vulnerabilitat.
  • Atenció compartida del càncer de mama a l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra”, presentada per Ana de la Arada, Núria Gimferrer, Imma Garrell, Mónica Gómez, Raimundo Lozano, Montserrat Muñoz, Ágata Rodriguez i Ana Belen Rodriguez de l’Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra Hospital Clínic. Aquesta experiència suposa un avenç en el model d’atenció compartida en la població que pateix càncer de mama, un dels que presenta una major prevalença en població femenina.
  • Consell de participació ciutadana de la Fundació sanitària de Mollet (FSM)”, presentada per Jaume Duran, Neus Camañes, Lourdes Laborda i Marina Pujol de la Fundació Sanitària de Mollet. Aquesta experiència és innovadora ja que incorpora la participació ciutadana en el model i el desenvolupament de la institució.
Data d'actualització:  03.01.2017