• Imprimeix

Baròmetre sanitari

Què és el Baròmetre sanitari?

El Baròmetre sanitari de Catalunya és un instrument que copsa les opinions de la ciutadania sobre el sistema sanitari català en general i, alhora, sobre la incidència de qüestions ocasionals, amb immediatesa i continuïtat suficient per incorporar els resultats en l’orientació de polítiques sanitàries a Catalunya.

Es tracta d'un estudi d’opinió, ja que té per objecte l’anàlisi de les actituds i opinions de la societat catalana, l’avaluació i el seguiment de les polítiques i/o serveis de la Generalitat de Catalunya.

Quantes persones opinen?

La mostra enquestada en cada onada del Baròmetre sanitari de Catalunya és de 2.000 persones, hagin utilitzat o no el sistema sanitari, la qual cosa garanteix les inferències poblacionals a nivell de Catalunya i les comparacions amb edicions anteriors, mitjançant un qüestionari específicament dissenyat compost per una part estructural i una de conjuntural, amb enquesta telefònica.

En els estudis duts a terme les dades s’han obtingut a partir d’una extracció de candidats del Registre central de població del CatSalut (RCA).

Com s'utilitzen els resultats de les enquestes?

El Baròmetre sanitari de Catalunya és una eina de gran ajut per als responsables de la dinamització de polítiques sanitàries, amb gran potència d’informació i immediatesa, la qual cosa permet establir tendències en la comparació de resultats en un període de temps relativament breu, a més de disposar d’una mesura al nostre país com a font de contrast dels resultats periòdics del Baròmetre sanitari espanyol, un instrument en què Catalunya no està ben representada, com s’ha comprovat en les revisions que es realitzen anualment a petició del Departament de Salut.

L’anàlisi de les dades i l’informe de resultats estan elaborats per personal tècnic del CatSalut i del Centre d’Estudis d’Opinió de manera col·legiada.

Data d'actualització:  18.04.2018