• Imprimeix

RESOLUCIÓ per la qual s'estableixen els centres autoritzats per a l'ús de nusinersen en pacients amb atròfia muscular espinal tipus Ib, Ic, II i III

Nusinersen és el primer fàrmac autoritzat per al tractament de l’atròfia muscular espinal, una malaltia minoritària (MM) que es caracteritza per la degeneració de les neurones motores de la medul·la espinal que controlen l’acció dels músculs i que condueix a una debilitat muscular generalitzada i progressiva. 

Atesa la complexitat de la malaltia i de l’administració del tractament, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (MSSSI) ha establert un protocol farmacoclínic per al tractament dels pacients amb el medicament nusinersen per a tot el SNS, juntament amb un registre pel monitoratge de l’evolució clínica dels pacients tractats. Així mateix, s’estableix que l’administració d’aquest medicament es realitzarà en els centres que disposin d’un equip multidisciplinari especialitzat en el maneig d’aquests pacients.

Per aquest motiu, el CatSalut ha publicat una resolució on es defineixen quins són els centres autoritzats per a dur a terme l’inici i seguiment del tractament amb nusinersen dels pacients diagnosticats amb atròfia muscular espinal d’acord als criteris establerts en el protocol farmacoclínic i aprovats pel CatSalut.

La resolució serà vigent fins a la designació de les unitats d’expertesa clínica en el grup temàtic de malalties neuromusculars, tal com estableix la Instrucció 12/2014 del CatSalut, “Desenvolupament i implantació del model d’atenció a les MM a Catalunya. Ordenació d’unitats d’expertesa clínica per a MM o grups temàtics d’MM, i la Resolució del director del CatSalut de 27 de juliol de 2015, per la qual s’aprova la regulació i el procediment de designació d’unitats d’expertesa clínica en MM a Catalunya.

Data d'actualització:  03.05.2018