• Imprimeix

Factors de risc cardiovasculars de la població a Catalunya

Els factors de risc cardiovascular són determinants en el risc de patir una malaltia cardiovascular. 2 de cada 10 menors de 45 anys presenten com a mínim un factor de risc cardiovascular.

04/10/2018 09:10
Factors de risc cardiovasculars de la població a Catalunya

El CatSalut ha publicat un nou informe que analitza analitza les taxes de prevalença de diferents factors de risc cardiovascular, com són l’hàbit tabàquic, l’obesitat, la diabetis mellitus, la hiperlipedèmia i la hipertensió. L’informe també analitza aquests factors per edat, sexe i territori i plasma l’evolució temporal de les taxes de prevalença, que incrementen en tots els factors analitzats.

Els factors de risc cardiovascular (FRCV) són determinants en el risc de patir una malaltia cardiovascular i, si es presenten combinats entre sí, multipliquen el risc de patir un accident coronari. La cardiopatia isquèmica és un problema de salut prevalent a Catalunya, amb una elevada càrrega de morbimortalitat (suposa un 7,5% de la mortalitat a Catalunya), comportant un gran impacte sobre la qualitat de vida de les persones afectades, molts anys de vida perduts i una gran despesa econòmica.