• Imprimeix

Reordenació dels trastorns del moviment

08/10/2018 11:10

Avui, 8 d’octubre, entra en vigor la Instrucció 03/2018, de reordenació dels trastorns del moviment, que ordena el procés de la confirmació diagnòstica, la indicació i la realització dels procediments quirúrgics dels pacients que requereixen cirurgia per al tractament de trastorns del moviment. El trastorn neurodegeneratiu del moviment més freqüent és la malaltia de Parkinson, que té una prevalença de 120-165/100.000 habitants en majors 64 anys i una incidència de 0,3/1.000 habitants/any. 

La instrucció també designa les unitats expertes en cirurgia dels trastorns del moviment i els centres hospitalaris de proximitat que els queden assignats. En aquests moments Catalunya compta amb les unitats expertes de l’Hospital Clínic de Barcelona/Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau / Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Aquestes unitats han de proposar “Protocol clínic de derivació a les unitats expertes en cirurgia dels trastorns del moviment”. Aquest protocol estableix el criteris clínics i assistencials que ordenen la derivació a aquestes unitats, és únic per a totes les unitats i ha de complir els criteris del CatSalut en relació amb l’accés a l’atenció.