• Imprimeix

Urgències per abús de drogues en menors de 30 anys

Cada cap setmana 79 joves necessiten atenció mèdica d'urgències per abús d'alcohol

12/11/2018 08:11
Informes breus núm. 22

El CatSalut ha publicat un nou informe que analitza les urgències ateses per abús de drogues en els hospitals i els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) en la població menor de 30 anys. Les dades mostren que l’alcohol és responsable del 87% de les urgències per abús de drogues, el cànnabis representa un 6% de les urgències, la cocaïna un 4% i els opiacis un 3%. 

El 53,8% de les urgències ateses per abús d’alcohol han estat en homes. Tot i això, en menors de 17 anys hi ha més urgències en noies que en els nois. L’edat mitjana dels homes és de 21 anys i la de les dones de 20 anys, i és manté estable al llarg dels cinc anys estudiats. L’informe també apunta que el 2,4% de les urgències hospitalàries per abús d’alcohol requereixen un ingrés. 

El 73% de les urgències es produeixen durant el cap de setmana, de divendres a diumenge, tant en els homes (71,6%) com en les dones (73,8%) i de mitjana, cada cap de setmana 79 joves necessiten atenció mèdica d’urgències per abús d’alcohol. Els mesos d’estiu els serveis d’urgències poden arribar a atendre 100 joves per abús d’alcohol.