• Imprimeix

Els 4 hospitals comarcals de les Terres de l'Ebre implantaran el projecte Argos

30/11/2018 11:11
Projecte Argos a Terres de l'Ebre

La Regió Sanitària Terres de l’Ebre, del Servei Català de la Salut, amb la col·laboració de la Gerència Territorial de l’ICS, implantarà el projecte Argos als 4 hospitals comarcals de les Terres de l’Ebre  (Hospital Comarcal d’Amposta, Hospital Comarcal de Mora d’Ebre, Clínica Terres de l’Ebre i Hospital de la santa Creu). S’han iniciat els treballs, que es duran a terme durant els propers mesos, per tal que al mes de juny de 2019 els 4 hospitals tinguin el mateix sistema d’informació i que també està utilitzant  l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, hospital de referència al territori.

El programari Argos s’utilitza ja a 17 hospitals del SISCAT (8 hospitals de referència de l’ICS així com a nou hospitals més del SISCAT) i altres organismes com ara l’Institut de Diagnòstic per al a Imatge o el Banc de Sang, i posa el pacient al centre del sistema i integra l’assistència al territori. A més, permetrà disposar d’una visió integrada de la salut a Terres d’Ebre i compartir eines i serveis informàtics.

Alguns dels avantatges del sistema Argos són:

  • Tractament del pacient com a “client” únic, basat en els problemes de salut dels pacients, l’agilització dels tràmits administratius i la millora del servei degut a la integració dels nivells assistencials i coordinació dels professionals.
  • Ofereix més eines per al professional i la millora de la informació clínica, així com les eines de suport a la investigació.
  • Redueix els costos.
  • Ofereix eines de suport a la gestió.

La metodologia de desplegament d’ARGOS està molt provada i el seguiment rigorós d’aquesta metodologia garanteix una execució d’èxit del projecte. El model es basa en dos principis:

  1. Uns mecanismes de govern rigorosos i liderats des de la màxima direcció dels centres.
  2. Un equip integrat composat per consultors experts en el sistema i personal del centre (tant funcional com informàtic).

El dia 27 de novembre es va fer la primera reunió de treball on van participar els equips directius i de lideratge dels hospitals comarcals, coordinats pel CatSalut, la Gerència Territorial de l’ICS a les Terres de l’Ebre i IBM per tal de començar els treballs que es duran a terme els propers mesos. La posada en marxa d’aquest projecte és un tema prioritari per la Regió Sanitària que permetrà establir estratègies i sinergies entre els diferents proveïdors garantint  una millora en l’atenció centrada a la persona.