• Imprimeix

CAP Montbaig (Viladecans 3)

El solar que acull el Centre d’Atenció Primària (CAP) Montbaig, de forma trapezoïdal i topografia pràcticament plana, té una superfície de 2.118 m2 i es troba en una àrea de nou creixement del sector de Llevant, a la cruïlla entre l’avinguda de la Torre Roja i l’avinguda dels Jocs Olímpics.

La solució arquitectònica dona resposta a dos reptes, la claredat de les circulacions interiors i l’accessibilitat, tant la interior com l’exterior. L’accés al centre és fa per la façana del nord-oest, orientada a la zona residencial i d’equipaments del sector.

El programa es desplega en una planta baixa que acull els serveis de major afluència d’usuaris, mentre que al primer pis se situen altres serveis amb menor afluència i a la planta segona, de menors dimensions, es destina a acollir l’àrea d’instal·lacions i els espais d’ús exclusiu del personal del centre. 

L’organització de les circulacions interiors de les plantes baixa i primera es fa mitjançant la distribució dels diferents serveis al llarg d’un passadís doble, a banda i banda d’una seqüència de patis i passos, perpendicular al sentit d’entrada al centre. Aquests patis tenen la doble funció de crear espais tranquils on s’ubiquen les sales d’espera dels diferents serveis i, alhora, l’entrada de llum natural a les plantes baixa i primera.

El CAP Montbaig atendrà unes 23.000 persones de l’ABS Viladecans 3 i de la població de Sant Climent de Llobregat; i s’afegeix als altres dos ja existents a Viladecans: el CAP Mas Font (ABS Viladecans 1) i CAP Maria Bernades (ABS Viladecans 2). El nou centre acollirà un Equip d’Atenció Primària (EAP), un Servei d’atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR), un nou Centre de Salut Mental (CSM) i, més endavant, una Unitat de Treball Social.

Dades tècniques:

EMPLAÇAMENT

AVINGUDA TORRE ROJA, 11

REDACTOR DEL PROJECTE

JOSEP CAMPS POVILL & OLGA FELIP ORDIS, UTE

DIRECTOR DE L’OBRA

JOSEP CAMPS POVILL & OLGA FELIP ORDIS, UTE

DIRECTOR D’EXECUCIÓ

JOSEP CODINAS

CONSTRUCTOR

BENITO ARNÓ E HIJOS, SAU

GESTOR DE L’OBRA

INFRAESTRUCUTURES DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, SAU

COORDINACIÓ DE L’ACTUACIÓ

ÀREA D’ENTITATS PÚBLIQUES, PATRIMONI I INVERSIONS DEL SERVEI CATALÀ DE LA SALUT

DATA DEL PROJECTE (ANY D’ACABAMENT)

ABRIL 2010

DATA DE L’OBRA (ANYS INICI-ACABAMENT)

2014-2016

SUPERFÍCIE CONSTRUÏDA

2.763,58 M2

PRESSUPOST (OBRA + EQUIPAMENT)

4.566.276 € (4.044.776 € + 521.500 €)

 

Distribució del programa funcional per plantes:

PLANTA BAIXA

ÀREA D’ENTRADA, ÀREA ADMINISTRATIVA, PEDIATRIA, ASSISTÈNCIA NO PROGRAMADA, PASSIR, TREBALL SOCIAL, SALUT MENTAL INFANTIL, MAGATZEMS I INSTAL·LACIONS

PLANTA PRIMERA

MEDICINA GENERAL, POLIVALENT, ODONTOLOGIA, AULA D’EDUCACIÓ SANITÀRIA I SALUT MENTAL ADULTS  

PLANTA SEGONA

SALA DE REUNIONS-BIBLIOTECA, SALA PERSONAL SANITARI, VESTIDORS, MANTENIMENT I INSTAL·LACIONS

 

Data d'actualització:  07.11.2017