• Imprimeix

13a Jornada sobre despesa farmacèutica i impacte en la sostenibilitat del sistema

Com cada any, reprenem la difusió de coneixement sobre la utilització de medicaments per tal de millorar les actuacions en aquest àmbit. En aquesta ocasió, aprofundirem en els tractaments farmacològics de la DM-II, MPOC i dolor, així com l’ús de medicaments antipsicòtics, tots ells inclosos en el Pla de Sostenibilitat dissenyat pel CatSalut.

Per a un ús adequat dels medicaments, els professionals necessiten disposar de guies actualitzades en base a l’evidència científica disponible. En aquesta línia, aquest 2017 es presentarà l’actualització de les ‘Pautes per a l’harmonització del tractament farmacològic de la Diabetis Mellitus tipus II’, editades per primer cop el 2013.

En aquesta jornada es debatran dades relatives a la utilització d’antidiabètics i els resultats en salut observats, no sempre alineats en termes d’inversió de recursos i millors resultats.  També es visitarà la consulta d’infermeria per a conèixer els passos a seguir per assolir una utilització correcta dels fàrmacs per l’MPOC, i la perspectiva del pacient en el procés d’aprenentatge de la correcta administració i control de la malaltia, essencial en aquesta patologia.

Així mateix, es debatran pràctiques en l’ús de medicaments en els que s’identifica un àmbit de millora, com pot ser la utilització durant llarg períodes de temps de fàrmacs antipsicòtics
en gent gran o la utilització d’analgèsics fora de fitxa tècnica, o sigui amb un escàs nivell d’evidència, malgrat la seva pràctica estigui estesa.

Com a objectiu d’aquesta Jornada, voldríem oferir uns missatges clau que ens ajudin a identificar certs aspectes dels tractaments farmacològics que podríem millorar.
Per l’assoliment d’aquesta millora,  és essencial  la participació i el consens dels professionals.

Data d'actualització:  18.05.2017