VINCat
  • Imprimeix

Formació

Inscripcions

Disposem d’un formulari per gestionar les inscripcions als diferents cursos de formació del programa VINCat. Us demanem que en cas d’estar interessats en alguna de les activitats que s’ofereixen ompliu les dades que es demanen.

Nota informativa: El nom amb el que ompliu el formulari és el que s’utilitzarà per fer els certificats corresponents, si us plau reviseu que totes les dades son correctes.

La data del curs és per les activitats presencials, si la vostre inscripció és per un curs a distància podeu posar la data del dia que feu la vostre inscripció.

El camp Curs s’ha d’omplir obligatòriament i heu d’escriure el nom de l’activitat o curs pel que esteu fent la vostre inscripció.

Informació relacionada

II Jornada PREVINQ-CAT

PLACES EXHAURIDES

Data: 18 de gener 2019

Lloc: “Resort el Montanyà”, Seva. Barcelona

Cada dia és realitzen milers d’intervencions quirúrgiques en els hospitals de Catalunya. La prevenció de les infeccions quirúrgiques, que afecten entre el 1%-5% dels pacients intervinguts, és un objectiu prioritari del Departament de Salut. La prevenció estalvia sobre tot patiment pel pacient, però també molts recursos sanitaris que es poden destinar a millorar la qualitat assistencial. En els darrers anys, s’ha produït un gran avenç en el coneixement de les mesures de prevenció de la infecció quirúrgica. Un grup multidisciplinari, el PREVINQ-CAT, constituït per experts de diferents àmbits, es va posar a treballar per tal de donar a conèixer en els hospitals les mesures més significatives de prevenció de la infecció quirúrgica. Ara ha arribat l’hora de difondre aquests coneixements. Però això no es gens fàcil, implica canvis d’actitud difícils d’assolir com la utilització de solucions de clorhexidina, maneig del pel cutani, dispositius per l’escalfament del pacient, l’administració correcte de la profilaxi antibiòtica o el registre de la temperatura i la glicèmia perioperatoria.

Tot això es difícil d’assolir i representa un gran repte pels nostres centres i especialment per les direccions dels hospitals. Amb aquesta jornada volem facilitar aquesta tasca al màxim possible.

Organitza: Grup coordinador del PREVINQ-CAT

Suport: Departament de Salut i Programa VINCat

Postgrau en Control d'Infeccions Hospitalàries

El Master i Postgrau en Control d'Infeccions Hospitalàries de l'IL3-UB és pioner a nivell nacional i ofereix la formació bàsica i imprescindible per al professional sanitari orientada a la intervenció en infeccions. L'objectiu és contribuir a un diagnòstic i tractament eficients i de qualitat de les patologies infeccioses nosocomials, garantint els coneixements i habilitats mínims necessaris per a una pràctica assistencial competent.

Si ets un professional de l'àmbit sanitari i estàs interessat en optimitzar el control de les infeccions hospitalàries en la teva pràctica clínica habitual, aquest és el teu programa.

Acreditació acadèmica

Diploma d'Especialització/de Màster o Postgrau en Control d'Infeccions Hospitalàries per la Universitat de Barcelona.

Curs dissenyat segons les directrius de l'Espai Europeu d'Educació Superior i equivalent a 30 crèdits ECTS (Postgrau) 60 crèdits ECTS (Màster).

Beca Dr. Francesc Gudiol

En consideració a la important tasca desenvolupada pel Dr. Francesc Gudiol durant la seva vida professional en el camp de les Malalties Infeccioses, i molt especialment en el control de les infeccions relacionades amb l'atenció sanitària (IRES) i la promoció de l'ús adequat dels antimicrobians, la direcció del Programa VINCat conjuntament amb l'Institut de Formació Contínua de la Universitat de Barcelona (IL3-UB) han considerat oportuna la creació de la "Beca Francesc Gudiol" amb la finalitat de finançar la inscripció al curs on-line "Implementació de Programes d'Optimització de l'Ús de Antimicrobians (PROA)".

Data d'actualització:  30.08.2018